Grönt te
Grönt te kommer precis som det svarta teet från tebuskens (Camellia sinensis) blad men grönt te skiljer sig genom sin unika behandlingsprocess. Vid framställning av grönt te låter man nämligen inte bladen oxideras utan bearbetas minimalt vilket bevarar dess naturliga antioxidanter. Denna lätta bearbetning gör att de gröna tebladen behåller sin ursprungliga färg och behåller sin naturliga smak och doft som beroende på tillverkningsprocess kan påminna om nyklippt gräs, torkat hö och hav. Smaken är med andra ord intensiv och något som uppskattas av många men för en person som inte är van kan det ta tid att vänja sig vid smaken.
t
Innehåller nyttiga antioxidanter
Ett av de mest uppmärksammade ämnena i grönt te är katekin, en typ av antioxidant som finns i höga koncentrationer i grönt te och som visat sig ha flera positiva effekter på hälsan.
Innehåller teanin
Gröna teer innehåller teanin, en unik aminosyra som bidrar till en känsla av avkoppling och välbefinnande.
Grönt te är inte koffeinfritt
Grönt te är däremot inte koffeinfritt vilket många tror men upplevs ändå av många som ett te som fungerar att dricka på kvällen. Det kan nog variera från person till person och något man får prova sig fram till hur det påverkar sömnen eller inte.
Hur tillagas grönt te?
Tag 1 tsk te till 2 dl vatten som upphettats till ca 75°-80°. Låt det dra i 1-3 min.
Se gärna våra tesilar och tekannor som du hittar under Tekannor och tesilar.